Op de foto in het logo het eerste nestje van mijn cattery. V.l.n.r.: Fay, Bonny en Mr. Ed van Syltin's Huis.


Home
Stammoeder:

De stammoeder van deze cattery is Lobke van de Blauwe Tyfoon.


Lobke v.d. Blauwe Tyfoon, stammoeder van deze cattery


Lobke is een Blauw-creme Tabby gemarmerde Pers, geboren op 26-05-1997. Lobke komt uit de combinatie Ch. Int. (Internationaal kampioen) Arie Harrewar x Cinthia van Ramiro. Helaas heb ik van deze katten geen foto's.
Lobke heeft twee nesten gehad, het eerste in 1999 en het laatste in 2000.
Lobke is een hele goede moeder geweest voor beide nesten alhoewel zij bij het tweede nest  goed geholpen is door Bonny ( haar dochter uit het eerste nest).

In het eerste nestje zaten 3 kittens: Fay, Bonny en Mister Ed (is later Silke geworden). Twee poezen en één kater. Als herinnering aan dit eerste nest zijn deze kittens vereeuwigd in het catterylogo.  Bonny is als enige gebleven in de cattery. Fay en Mister Ed hebben een goed en liefhebbend huis gevonden.


Het eerste nestje van Lobke én van de cattery
V.l.n.r.: Bonny, Mister Ed, Fay en Lobke in waakhouding

Het tweede nest had twee kittens: één kater (Talon) en één poesje (Femke).
Vreselijk, de natuur is hard, maar Femke is op de leeftijd van 5,5 week overleden. Er was blijkbaar al tijdens de dracht iets fout gegaan bij Femke: haar organen zaten totaal verkeerd in het lichaam geplaatst. Na vele onderzoeken (vanaf de geboorte) door de dierenarts bleek dit pas bij de genomen röntgenfoto's. Het is een groot wonder geweest dat Femke nog de leeftijd van 5,5 weken heeft gehaald.
 


Het tweede en laatste nestje van Lobke
Op de voorgrond: links Femke en rechts Talon.

U begrijpt wel dat dit zijn sporen heeft getrokken: Voorlopig geen nestje meer! Toen is ook de beslissing gevallen om Lobke van haar pensioen te laten genieten, ze had al zoveel meegemaakt met Femke, net als wij natuurlijk.
Op de dag van het overlijden van Femke, we kwamen net weer binnen van de dierenarts met Femke om haar te begraven, werd er gebeld of wij nog een kitten te koop hadden. Talon, een kerngezonde, prachtige Exotic Blauw kater, die eigenlijk voor de verkoop bestemd
was
, konden wij nu niet meer wegdoen. Ik heb toen gezegd dat er geen kittens meer waren en zo is Talon in de cattery gebleven. Wel laten castreren want zijn halfzus (Bonny) werd natuurlijk steeds krols. Lobke en Talon zitten nu bij mijn moeder thuis met nog een kat, Whoopie, een halve Abessijn.

Whoopie mag hier niet ontbreken


                      
Introductie van mijn Cattery
Hier kunt u zien of er kittens beschikbaar zijn of worden
Onder deze knop de stammoeder van de cattery
Zie hier de poezen van mijn cattery
Zie hier de katers van mijn cattery
Wetenswaardigheden over de Pers
Wetenswaardigheden over de Exotic Shorthair
Alles over Polycystic Kidney Disease of nierfalen
Teken mijn gastenboek!
Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Lees hier de laatste nieuwtjes van de cattery
Leuke, interessante en informatieve links